Lovis hör åt Lina när hon tappar nycklarna!

Lovis matte som är döv kunde ta hjälp av hunden när hon inte hörde hur hon tappade sina nycklar. Tack vare valpens apporteringsträning plockade hunden upp nycklarna direkt. Tyvärr visade Lovis sig vara försiktig i nya miljöer för att bli en certifierad assistanshund men hon kommer att bli en perfekt SMART hund!

Malin kan inte laga mat utan Skrållan!

Malin som har Ashberger och panikångest kunde ta hjälp av närheten med valpen i jobbiga situationer. En dröm Malin hade var att kunna laga mat till sin familj, något som de flesta av oss tycker är enkelt och helt naturligt, men som för henne var helt omöjligt. Hon hade inte gjort detta på flera år men med hjälp av att ha hunden sittande på en stol bredvid sig så kunde hon koka sin första kopp kaffe. Malin och hennes hund Skrållan utbildades vidare till en certifierad assistanshund. Så nu kan Malin både handla och laga mat med hjälp av Skrållan.

Melvin lär Axel vardagsrutiner!

Unghunden som användes som motivator för att få det lilla barnet med Downs syndrom och autism att borsta tänderna och sätta på sig regnkläderna då samma sak gjordes med hunden. Likaså kunde föräldrarna se att barnet började kopiera saker man gjorde med barnet och hunden i leken med sina gosedjur vilket inte hänt innan. Melvin är dock försiktig bland okända människor och därför blir han ingen cerifierad assistanshund med dock en perfekt hjälp i hemmet som SMART hund.

© Copyright - Smarthund 2019
X